HTML

netdieta.hu

Táplálkozástudomány, táplálkozási alapok és érdekességek mindenkinek, aki egészségesebben szeretne élni.

Linkblog

Címkék

Címkefelhő

megtalálsz a www.netdieta.hu oldalon

2011.01.23. 21:16 netdieta

Bőrfiatalító recept

Címkék: omega 3 diéta lazac padlizsán zsírsav perricone

A Szex és New York sorozat sztárja KimCatrall a Perricone-diétát követi, mely elsősorban a bőr fiatalítását tűzi ki célul. 

A Perricone-diétában a hal és azok közül is főleg a lazac, amely központi szerepet kap.

Nem véletlenül, hisz tulajdonságai miatt a lazac (már írtam korábban erről) a világ 5 szuperélelmiszereinek egyike.

Lazac

 A lazac tökéletes húshelyettesítő. Megfelelő fehérje és omega 3 zsírsav tartalmú. Több mint egy évtizede nem kérdéses, hogy az 5 szuper élelmiszer egyike. 2002 óta az Amerikai Szív Szövetség (AHA) állásfoglalása szerint hetente 2x ajánlatos halat enni, főleg lazacot. A vadlazacot helyezi előtérbe a tenyésztett lazaccal szemben. A konzerv lazacok többsége vadlazac.

 

Mutatom a receptet:

Tepsis lazac paprika-és padlizsánkrémmel

Hozzávalók:

2 db padlizsán (kb.250g/db)

6 ek olivaolaj

fekete bors

4 ág kakukkfű

3 ek frissen préselt citromlé

2 szál bazsalikom

2 db piros kaliforniai paprika

4 db bőrös lazacfilé (kb.180g/db)

2 tk koriandermag

metélőhagyma (szervírozáshoz)

Elkészítés:

1. Padlizsánokat félbevágjuk, belsejét bevagdossuk és tepsibe tesszük.

2. 2 ek olivaolajjal melocsoljuk, sóval, borssal ízesítjük, majd kakukkfűágakat helyezünk rá.

3. Előmelegített sütőben 190 fokon 45 percig sütjük, miközben 15 perc elteltével mellé rakjuk a paprikákat is.

4. Kihülés után kikaparjuk a padlizsánok belsejét és összekeverjük 2 ek citromlével, sóval, borssal és hozzáadjuk az apróra darabolt bazsalikomot is.

5. Paprikákat meghámozzuk, kivesszük a magokat, feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk és 4 ek olivaolajjal összeturmixoljuk.

6. Lazacdarabokat a bőrös oldalukkal lefelé kiolajozott (vagy sütőpapíros) tepsibe rakjuk. Rászórunk sót, borsot és koriandermagokat.

7. A lazacokat előmelegített sütőben 200 fokon 12-15 percig süssük.

 

Végül a padlizsán-és paprikakrémet tányérra tesszük, majd ráhelyezzük a megsült bőr nélküli lazacot a tetejére. Metélőhagymával megszórjuk.

Kedves egészségetekre!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://netdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr792608381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása