HTML

netdieta.hu

Táplálkozástudomány, táplálkozási alapok és érdekességek mindenkinek, aki egészségesebben szeretne élni.

Linkblog

Címkék

Címkefelhő

megtalálsz a www.netdieta.hu oldalon

2010.09.03. 14:38 netdieta

OLíVAOLAJ, (v)eszed vagy nem (v)eszed?

Címkék: olasz vitamin koleszterin olívaolaj vérnyomás zsírsav

Olívaolaj táplálkozástudományi szempontból:

 

Érdemes sötétített üvegű vagy fémdobozos terméket vásárolni, otthon pedig száraz, hűvös helyen (de semmiképpen sem a hűtőben) tárolni. Felbontás után egy-két hónapon belül használjuk fel!

 

 

  •  esszenciális telítetlen zsírsavakat tartalmaz (F-vitaminokat): linolsav,linolénsav, arachidonsav
  • optimális arányban tartalmazza a telített, egyszeresen telítetlen és a többszörösen telítetlen zsírsavakat
  • A-,D-,E vitamin valamint béta karotin antioxidáns tartalmú
  • könnyen emészthető
  • gyomorsavcsökkentő
  • csökkenti a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát
  • csökkenti a koleszterinszintet
  • vérnyomáscsökkentő, értágító hatású
  • szabadgyök megkötő
  • az olívaolaj annál jobb minőségű, minél alacsonyabb a savtartalma. Az extraszűz olívaolaj (maximum 1% savtartalmú) érett, makulátlan olívabogyókból készül.

 

Jó tudni: Az olívaolajok között jelentős minőségbeli eltérések vannak

A legjobb az extra szűz olívaolaj, mely válogatott bogyókból és leszedés után 24 órán belül feldolgoznak

Vigyázat!Az „olasz termék" felirat sok esetben nem az alapanyag származási helyére, hanem a csomagolás helyére utal.

Ti véleményetek arról, hogy olívaolajat vesztek-e vagy sem:

veszem, mertnem veszem, mert
"egészségesebb a napraforgóolajhoz képest""drága"
  

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://netdieta.blog.hu/api/trackback/id/tr662269002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása